Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Najbolje opcije za raspored u kuhinji za porodičnog kuvara
Najbolje opcije za raspored u kuhinji za porodičnog kuvara

Pročitano 3 m.

Najbolje opcije za raspored u kuhinji za porodičnog kuvara

Najbolje opcije za raspored u kuhinji za porodičnog kuvara

Kao što svaki porodični kuvar zna, kuhinja nije samo mesto za pripremu hrane. Ona je centar za jelo, opuštanje, domaću zadaću, kućne poslove, druženje i uživanje u vremenu provedenom s porodicom. Zato tradicionalni model kuhinjskog dizajna s radnim trouglom postaje stvar prošlosti. Savremenim porodicama su potrebne savremene ideje za kuhinjski dizajn koje ispunjavaju njihove promenjive potrebe. Važno je da pronađete dizajn za kuhinju koji je jedinstven poput vaše porodice i osigurava da svi zajedno mogu da koriste prostor i uživaju u njemu.

 

Dok prvo o čemu treba da razmislite predstavljaju atraktivan dizajn i efikasni uređaji, prvo pitanje koje sebi treba da postavite je ko će da koristi taj prostor. Tražite li kuhinju koja može da podnese napade dece sa prostorom za igru ili udobni kutak u kome tinejdžeri mogu da pomognu oko spremanja hrane?

 

Bez obzira na fazu u kojoj se nalazi vaša porodica, malo pažljivog planiranja može da pretvori kuhinju u središte doma za svačije aktivnosti. Ako planirate preuređenje kuhinje, uzmite u obzir različite planove kuhinja i odlučite koji najbolje odgovara vama i vašim potrebama. 

Kuhinja uz jedan zid 

Iako je velika kuhinja san velikih, užurbanih porodica, nije vam nužno neophodno mnogo prostora za sve svakodnevne aktivnosti vaše porodice. Zapravo, dizajn kuhinje uz jedan zid u stanu ili potkrovlju može da zadovolji sve vaše potrebe u kuhinji i da uštedi prostor.

 

Ako postavite sto za ručavanje tik uz vašu kuhinju uz jedan zid, povećavate radni prostor, a istovremeno stvarate povezanu zonu za kuvanje i ručavanje u kojoj vaša porodica može zajedno da uživa. To će ujedno doprineti da se kuhinja razdvoji od dnevne sobe ako je vaša kuhinja uz jedan zid deo prostora s otvorenim planom.

Brodske kuhinje 

Dizajn brodske kuhinje predstavlja vrhunsku uštedu prostora jer uključuje dve paralelne radne površine s prolazom između njih. Možda se čini da je teško u ovaj raspored uklopiti prostor za ručavanje. Međutim, šank predstavlja kompaktan i moderan način da se porodica okupi u kuhinji.

 

Dodajte visoke ormariće i fioke za ostavu da povećate prostor za skladištenje i dodajte par upečatljivih otvorenih polica na najudaljeniji zid. Ovo ostavlja savršen prostor za izlaganje modernog ili pribora za jelo za koji ste sentimentalno vezani i čini da prostor bude prilagođen vama.

Kuhinje na L 

Maksimalno povećajte prostor u uglovima tako što ćete dodati radne površine uz spojeve zidova koji stvaraju oblik slova L. Raspored kuhinje na L dobro funkcioniše kod kuhinjskih stilova s otvorenim planom i obuhvata kuhinjski prostor oko stola za ručavanje ili dnevne sobe.

 

Ako imate prostora, malo kuhinjsko ostrvo ili šank mogu da dodaju funkcionalni „treći zid“ u ovaj prostor. Uz čvrste drvene stolice i čistu radnu površinu, ovaj centralni detalj će lako da postane okupljalište za porodične obroke, ćaskanje uz kafu, školske projekte, umetničke projekte i još toga.

Kuhinje u obliku potkovice ili slova U 

Kuhinje u obliku potkovice ili slova U predstavljaju kompaktan, ali prilagodljiv dizajn koji daje prostora za više kuvara u kuhinji. Maksimalnim povećavanjem radnih površina oko tri zida ili dva zida i ostrva, vi i vaš partner možete da se opustite i kuvate zajedno ili da uključite celu porodicu i napravite gozbu za pamćenje!

 

Neotradicionalni raspored bi uključivao niz poređan uz središnji zid sa upravno postavljenom sudoperom. Idealno bi bilo da sudopera stoji ispod prozora tako da možete da perete sudove dok gledate kako se deca igraju u dvorištu! 

Kuhinje s ostrvom 

Ako imate taj luksuz velike kuhinje, ostrvo je praktična i moderna crta. Uz ormariće ispod koji daju dodatni prostor za skladištenje i prostranu radnu površinu, ostrvo će brzo da postane centar za spremanje hrane, grickanje i ćaskanje. 

 

Kuhinjsko ostrvo može da doda raznovrsnost u prostor tako što kuhinju sa dva zida pretvara u prostoriju u obliku potkovice ili jasno deli otvoreni plan u kombinaciju kuhinje i dnevne sobe. Kao dodatak, kuhinjska ostrva čine dodatnu radnu površinu za užurbana domaćinstva. 

 

Kreirate savršeno udobnu kuhinju za svoju porodicu? Pročitajte našu objavu o tome kako da dizajnirate porodičnu kuhinju koja inspiriše na lepo provedeno vreme  ili posetite vaš lokalni Beko studio  i nađite savršene uređaje za vaš dom.