Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Pomoć u inspiraciji
Pomoć u inspiraciji

Pročitano 2 m.

Pomoć u inspiraciji: vanvremenski italijanski dizajn za kuhinju
Pomoć u inspiraciji: najveličanstveniji italijanski dizajn za kuhinju svih vremena

Italijanska kuhinja je oličenje elegancije, pa nije ni čudo da je taj stil jedan od najpopularnijih kada je reč o modernom dizajnu za kuhinju. Iako su italijanske kuhinje tradicionalno tople i rustične, takođe koriste bogate materijale poput tamnog drveta i mermera. Umesto svetlih i jarkih boja možete da postignete ovaj dizajn pomoću tamnosive i smeđe da stvorite jedinstven prostor vrhunskog izgleda. Ako planirate da preuredite kuhinju i želite luksuznu kuhinju, italijanski stil je možda pravi izbor za vas. 

 

Uzmite elemente italijanske elegancije i kreirajte sofisticiranu kuhinju iz snova. Kuhinje inspirisane Italijom predstavljaju savršen način da spojite tradicionalno i savremeno i kreirate prostor koji stvarno oduševljava vaše goste.  

Tamnosive nijanse nasuprot prelepim mermernim površinama 

Italijanske kuhinje ne moraju da budu rustične. Zapravo, mnogi vlasnici kuća svesni važnosti dizajna enterijera pokazali su koliko moderna i sofisticirana italijanska kuhinja može da bude. Odaberite minimalistički dizajn s jasnim linijama i kontrastom boja. Tamnosivi upečatljivi zid nasuprot radnoj površini od svetlosivog mermera daje pravi osećaj elegancije.

 

Kuhinja inspirisana Italijom dobro se uklapa u kuće s tamnim enterijerom i neprimetno se integriše u ostatak vašeg životnog prostora. Napravite kontrast raznih nijansi tamnosive i smeđe na zidovima ili kuhinjskim ormarićima. Upotpunite izgled upadljivim osvetljenjem sa zlatnim i bakarnim detaljima za upečatljiv izgled. 

Upečatljivo osvetljenje 

Italijanske kuhinje su tradicionalno svetle i prozračne. Istaknuto osvetljenje je savršen način da postignete taj izgled bez potrebe da sve bude belo. Dizajnerski lusteri inspirisani Italijom iznad kuhinjskog ostrva daće kuhinji lagan stil i eleganciju. 

 

Za raskošniji izgled osmelite se s velikim svetiljkama od bakra. Ili izaberite elegantnije, izuzetno moderne kugle koje vise iznad kuhinjskog stola ili ostrva. 

Izuzetno moderno  

Za moderan dodatak italijanskom stilu, odaberite otvoreni plan koji spaja prostorije. Modularni kuhinjski dizajn stvara savremeni, izuzetno stilizovan izgled koji je svestran i vizuelno privlačan. Da biste postigli ovaj izgled, odaberite neutralnu paletu boja koja se sastoji od sive, srebrne, tamnosmeđe i crne. Ovo stvara odličnu pozadinu za savremenu kuhinju i enterijer inspirisan Italijom sa smelim detaljima. Kontrast između ovoga i prirodnih tekstura poput radnih površina od granita ili mermera stvara pravu sofisticiranost. 

Detalji su najbitniji 

Iako se moderan italijanski stil udaljio od rustične kuhinje, ima još mnogo elemenata koje možete da dodate u vaš dizajn i postignete efekat oduševljenja. Uređaji i dodaci stvaraju raznolikost u italijanskom dizajnu. Uklopite izuzetno moderne kombinovane frižidere od nerđajućeg čelika  sa nezaobilaznim aparatom za kafu. Odaberite najmoderniji aparat za kafu  koji vam obezbeđuje iskustvo ispijanja kafe kao u kafiću na dodir jednog dugmeta. 

 

Idite čak i korak dalje s par upadljivih slavina. Zlato i bakar naročito dobro idu nasuprot tamnosivoj i smeđoj. Odaberite jednostavan, ali elegantan dizajn koji privlači pogled – a još je i bolje kada se slavine preslikavaju na prelepim mermernim radnim površinama. 

Potpuna elegancija iz Toskane

Ako stvarno želite da ostavite utisak raskošnim italijanskim dizajnom kuhinje, odaberite eleganciju iz Toskane. Taj izgled možete da postignete pomoću tamnog drveta, raskošnog osvetljenja i mermernih površina i aspiratora. To stvara predivnu prirodnu teksturu, a istovremeno izgleda i veoma sofisticirano.