Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
8 saveta za dodavanje geometrijskih šara u vašu kuhinju
8 saveta za dodavanje geometrijskih šara u vašu kuhinju

Pročitano 3 m.

8 saveta za dodavanje geometrijskih šara u vašu kuhinju

8 saveta za dodavanje geometrijskih šara u vašu kuhinju

Kuhinja je srce vašeg doma – zato joj je potrebna osobenost jedinstvena baš poput vaše. Iako su neutralne boje klasika za dizajniranje kuhinje, poneka šara može da podigne prostor na potpuno novu dimenziju dizajna.

 

Geometrijske šare se sve više koriste u krugovima za dizajn enterijera i nema razloga zašto ih ne biste isprobali. Od mozaičkih pločica ili geometrijskih tapeta do dodataka u stilu origamija, geometrijske šare privlače pogled na moderan i potcenjen način. Evo naših saveta da transformišete kuhinju pomoću smelih uzoraka i linija.

1.

Štitnik od prskanja 

Štitnik od prskanja čini prirodni centar za vaš kuhinjski prostor koji uokviruju ploča za kuvanje, aspirator i ormarići. Pretvorite ovaj negativni prostor u crtu koja se ističe pomoću smelih pločica sa šarom koje će lako dodati malo geometrije u prostoriju. Odaberite šaru u jednoj boji za elegantnu i modernu kuhinju ili žive boje za malo karaktera. Pažljivo postavite pločice da stvorite trodimenzionalni izometrijski efekat ili nasumično za zaista jedinstven štitnik od prskanja. Ako želite još ideja za štitnike od prskanja, potražite ovde  kreativne savete i primere. 

2.

Podne pločice 

Za prave ljubitelje šara kuhinjski pod je idealno mesto da daju sebi oduška s geometrijskim pločicama. Dok podne pločice mogu da budu previše u malom ili prostoru sa mnogo detalja, veće kuhinje su prikladne za mozaike koji će privlačiti poglede gostiju iz pravih razloga.

3.

Tekstili 

Niste spremni da pod sasvim postavite pločicama? Uživajte u geometrijskom trendu pomoću raznobojnih tekstila koji imaju česte i smele šare. Odlučite se za set šara i uskladite dizajn na zavesama, roletnama, podmetačima za stolice, ukrasnim jastučićima, stolnjacima i salvetama da biste napravili povezan stil koji lako kasnije možete da promenite. Tepih je uvek dobra i promenjiva ideja za ubacivanje geometrijskih šara u bilo koju prostoriju. 

4.

 Osvetljenje 

Luster može da ukrasi modernu, minimalističku kuhinju – naročito ako ima geometrijske šare. Od upadljivih žičanih struktura do svetiljki od višeslojne tkanine, ovi neobični detalji mogu da daju malo karaktera izometrije vašoj kuhinji pomoću geometrijskog dizajna. 

5.

Ormarići

Bilo da odaberete privlačne šarene frontove ili da se odlučite za neutralna i obojena vrata da kreirate sopstveni stil, sami ormarići mogu da postanu umetnost geometrije na zidu. Pokušajte da pomešate frontove neutralnih tonova sa drvenim za upečatljiv, ali vanvremenski izgled.

6.

Simetrija 

Geometrija se ne odnosi samo na sitne detalje. Dodajte suptilne uzorke dizajnu svoje kuhinje pametno pozicioniranim ormarićima i policama. Modernizujte se pomoću elegantnih, simetričnih zidnih jedinica ili okrenite kuhinju u neobičnom smeru pomoću otvorenih asimetričnih polica. Ako odaberete simetriju, izbor ugradnih uređaja  imaće dodatni efekat. Ugradni uređaji se neprimetno integrišu u ormariće i stvaraju glatke i beskrajne površine.  

7.

Plemenito drvo 

Geometrija ne podrazumeva da su keramika i zidovi jedina mesta na kojima može da se nađe geometrijski dizajn. Istaknite topao, nordijski osećaj prirodnog drveta pomoću drvenih podova s šarom ili radnih površina. Ovaj efekat omogućava suptilne varijacije da ton i tekstura drveta zasijaju i privuku pogled bez odvlačenja pažnje sa prostora u skandinavskom stilu. Ako vam se stvarno dopada skandinavski dizajn, možda vam se dopadne i naš članak o tome kako da stvorite nordijski izgled u svojoj kuhinji.  

8.

Globalni preokret 

Geometrijske pločice su takođe dobre za bogat izgled inspirisan kulturom Maroka. Pokušajte da pomešate detalje s mozaikom sa većim delovima na kojima se ističu uzastopne šare. Paleta boja od dubinski plavih do vatrenih crvenih dodaće malo bliskoistočne raskoši, a svetiljke u boji i tkani materijali upotpuniće preobražaj. 

 

Tražite inspiraciju za kuhinju? Posetite vašeg prodavca Beko kućnih aparata  i pronađite savršene uređaje za vaš dom.